Mød beboerne

Teglværkskajen tilbyder de perfekte rammer for familier i alle aldersgrupper. Kombinationen af et levende nærmiljø, byens mange tilbud og formidabel udsigt giver tilsammen plads til både ro og familieliv – for børnefamilier såvel som seniorer.

For Mette Mølgaard og hendes dansk/finske familie var emotionelle benefits tungen på vægtskålen, da de valgte at bo på Teglværkskajen. Den internationale stemning og åbenheden blandt de mange børnefamilier af forskellige nationalitet, legekammerater i gården og byens kulturelle aktiviteter i børnehøjde har skabt følelsen af at have fundet hjem.

Teglværkskajen har vist sig at fungere som en magnet på børnefamilier med internationalt islæt. De funktionelle behov er fuldt dækket med nybyggede institutioner og skoler lige rundt om hjørnet, havnebus til city, indkøbsmuligheder få hundrede meter væk og store lyse lejligheder med altaner, elevator og parkering i kælderen.

Mette er gift med finske Aleksi, og sammen har de Ida på tre år og Oliver på fire måneder. Efter syv år i Finland er Mette og hendes familie flyttet til København fordi Aleksi har fået job her. Mette er på barsel med familiens yngste. På ganske kort tid er den lille familie faldet til på Teglværkskajen, hvor de er havnet bor sammen med andre børnefamilier med internationalt islæt.

- "Timingen med at flytte til Teglværkskajen har været rigtig god for os. Få dage efter vi var flyttet ind, havde Ida fundet en legekammerat fra familien, der bor i stueetage. Moren er dansk og faren kommer fra Australien. De har to små piger, og vi voksne kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Generelt bor her mange børnefamilier og mange udlændinge.

Mange mixede par, hvor manden eller konen er fra udlandet. Fuldstændigt lige som os. Folk i området og i vores gård er udadvendte og kontaktsøgende som udlændinge ofte er. Vi har lige holdt en fælles barbecue i gården, hvor vi lærte en masse andre børnefamilier at kende. Tyskere, islændinge, indere, finner, spaniere – alle nationaliteter. Til daglig mødes vi ofte i gården på legepladsen, når ungerne leger - og så får vi os en snak. Her om sommeren er alle døre åbne, og folk sidder på deres altaner. Der er en rigtig god stemning, folk er imødekommende og vil gerne i kontakt. Den internationale stemning passer rigtig fint til os, og vi er som familie faldet godt til i området meget hurtigt.

Det, der betød allermest for mig var, at de har bygget institutioner herude lige i nærheden. Ved Skolen i Sydhavnen er der vuggestue og børnehave, og ved Sluseholmen er der en helt ny udflytterbørnehave, hvor Ida fik en plads. Det var også vigtigt for mig, at lejligheden var ny og praktisk. Jeg kunne slet ikke forestille mig at bo i den gamle boligmasse i København, hvor der ikke er altaner, elevator og parkeringsmuligheder. Det skal være praktisk for os som børnefamilie”, understreger Mette.

Carsten og Else fra Viborg gennemtrawlede det københavnske boligmarked før de bosatte sig på Teglværkskajen. Ved første øjekast oplevede de, at bebyggelsen skilte sig positivt ud og nu nyder de livet uden hus og have.

Udenomsarealet med kanalerne var attraktivt, og gården så pæn og velholdt ud. Der er gode fællesfaciliteter som selskabslokaler, gæsteovernatning og kajakrum. Parkeringskælder, elevator, to altaner, nem motorvejsadgang og ti minutter til en international lufthavn gjorde udslaget.

Da vi boede i Viborg brugte vi en masse tid på at vedligeholde hus og have i stedet for at nyde livet. Her lever vi i nuet med nye overraskende indtryk hele tiden. Vi formår virkelig at nyde bylivet med dets kæmpe udbud af kulturoplevelser: koncerter, teater, udstillinger og arrangementer. Havnebussen går lige uden for døren i pendulfart til Nyhavn. Og vores nære lokalområde er spændende – under konstant udvikling, fortæller parret.

Efter 37 år som ansat i samme virksomhed og 30 år i parcelhuset i Viborg, sagde Carsten ja tak til nyt job på Sjælland. Heldigvis var hans hustru Else også indstillet på at rive alle rødder op og starte forfra på Teglværkskajen i København. Det er et opbrud, ikke et opgør, fastslår parret – vi skal bare opleve noget nyt.

Vi har boet et langt liv i Viborg, hvor vores to børn er vokset op. Vi har vores omgangskreds der og vores øvrige familie i det vestjyske. Det er ikke en flugt fra noget. Vi har været glade for vores liv i Viborg. Men lejligheden bød sig, da Carsten fik tilbudt et godt job her - og da jeg kunne blive forflyttet gennem mit arbejde, faldt alt på plads. Vores to børn, svigerbørn og barnebarn bor her i København, og det er skønt at være tæt på dem. Vi har altid været glade for at opleve nyt – og her har vi København helt tæt på. Samtidig udvikler vores lokalområde sig for øjnene af os, konstaterer Else.

Og ingen siger, at det skal være for evigt, at vi skal bo til leje - vi er forandringsparate. Vi har friheden til at vælge at gå nye veje med tre måneders opsigelse, slutter Else med et smil.